PASTAKURS Stockholm

PASTAKURS Stockholm

Du är välkommen på en pastakurs då du lär dig att knåda ihop en riktigt bra pastadeg, kavla helt för hand med en italiensk kavel (Mattarello), och sedan göra både fylld och ofylld pasta.

Du kommer att göra Tortelloni, Fagottini, eller Ravioli samt
Tagliatelle, Pappardelle, Farfalle, Sorpressini, Garganelli. De sist nämnda är ”nakna” pastasorter.

Du kommer att se att det både är lätt och svårt, och för att hantera det svåra får du med dig massa tips. Detta tillsammans med träningen gör att du kan fortsätta att göra pasta hemma på egen hand. Det är en skön känsla att lära sig att hantera elementen!


På denna pastautbildning som är en halv dag, lär du dig inte bara hantverket, utan också hur du förbereder och förvarar färsk pasta.
Antipasti, kaffe och något mer som håller energin igång kommer att finnas på plats, och mot slutet belönas dina insatser med ett glas vin.

Du får med dig all pasta hem (800g – 900g) och kan göra en härlig middag direkt på kvällen som räcker till 5-7 personer.

Max antal deltagare: 10 st, och det blir ”först-till-kvarn”-principen som tillämpas.

Vi rekommenderar att du bär sköna skor.

Förkläde och hårskydd finns på skolan.

Nya datum kommer i december!

St Eriksgatan 48, Stockholm, innergården längst in, port F. Detta är ett samarbete med Måltid

1200:-/deltagare (Anmälan och information) Ange vilket datum du vill gå.

Coronaanpassning: Vi tar just nu emot sällskap på högst 5 personer (eller 10 personer om ni t ex är en arbetsplats och träffas ofta). Arbetsborden står glest.
Det finns möjlighet till handtvätt och desinfektion
Det finns flera toaletter
Vi städar utsatta ytor som dörrhandtag, kranar osv extra noga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *