Grundrecept pastadeg

Så här gör du en bra grunddeg

600 g vetemjöl, tipo 00

6 st stora ägg

Detta är det enda du behöver för att knåda ihop en pastadeg, av det blir det 900 g pastadeg.

Du kan göra mer eller mindre. Men gör du mindre än 6-äggsdeg blir det oerhört svårt att knåda.

Hur mycket ska jag göra?

En portion – 100 g pasta

Det betyder i realiteten att det är en PORTION.

Om du äter enbart pasta och vill bli mätt på det kan det gå åt 150g – 200g , beroende på hur mycket du behöver för att bli mätt.

Såhär ska du tänka:

Bara lite hungrig eller en förrätt = 100 g.

Normalt hungrig = 150g.

Jättehungrig = 200 g

Vilket mjöl ska jag använda?

När man gör pasta med ägg, som jag gör, är det Tipo 00 man ska använda. Det allra finaste mjölet.

Jag köper det via Fiordilatte som för övrigt har en massa andra godsaker. De säljer inte bara till företag, och påsar om ett kilo, varför det är smart att kontakta dem.