Pastahelg på vackra Österlen 2024

Pastahelg på vackra Österlen 2024

Vi bjuder dig på dels en workshop och dels på en ljuvlig middag, för att du, tillsammans med andra, ska lära dig att göra pasta helt för hand. Under workshopen använder vi inga maskiner, utan gör helt handknådad och handkavlad pasta.

Vi startar kl 14.00 på lördagen, med själva pastamakandet. I en grundlig genomgång får vi tillgång till tips och trix för att du själv ska kunna fortsätta göra pasta hemma.

När pastan är på gång börjar vi förbereda maten till själva middagen. Här har Pastahantverket valt ut svenska råvaror för säsongen, blandat med italienska produkter.  Med dessa gör vi en för dagen specialkomponerad meny.

Väl så långt kommet är det kanske dags att ta en slurk på ett lokalt producerat vin som passar bäst till just kvällens rätter. Lite chark, lite ost …

Sedan återstår att äta middagen; alldeles färsk pasta som du själv gjort.

Det blir ett trevligt och intimt sammanhang i en mysig och varm miljö hos Thomas och Lena, och tillsammans med mig, Helena på Pastahantverket. Du får med dig massa nya kunskaper om pastamakandet. På kvällen kan du sedan somna i ett av de mysiga rummen på Borregårdens Bed & Breakfast.

Foto: Johanna Lethin Jacobson

Söndag morgon bjuds du på en välsmakande frukost.

Kostnad per person: 3250:-

Boka/skicka intresseanmälan eller frågor här

Pastahelger 2024

20 – 21 april – med program och pris enligt ovan

19 – 20 oktober – med program och pris enligt ovan

Minst sex och högst tolv personer

Betalning sker vid anmälan – först till kvarn!

Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person. Boka/skicka intresseanmälan eller frågor här 

Mer Information kommer vid anmälan. Är du intresserad av en liknande aktivitet hör du av dig här eller mailar info@pastahantverket.se eller contact@borregarden.com