Tvådagars pastakurs

Tvådagars pastakurs

Du är välkommen på en tvådagars pastakurs då du lär dig det genuina sättet att knåda ihop en riktigt bra pastadeg, kavla helt för hand med en italiensk kavel (Mattarello), och sedan göra både fylld och ofylld pasta.

Tvådagars workshop gör att du får möjligheten att repetera pastamakandet inom en ganska snar tidsram och ”få in det” i händer och ögon. Också få chansen att själv komma ihåg hur du gör degen – självklart under handledning – dag 2.

Degen är grunden för all god pasta. Och under handledning träna på att kavla, kavla och kavla!

Dag 1 17.00 – 20.00

Du kommer att göra Tortelloni, Fagottini, Farfalle, Sorpressini, Garganelli.

Dag 2 17.00 – 20.00
Tagliatelle, Pappardelle, och Ravioli

18 och 25 januari – utsålt

15 och 22 februari – utsålt

Har du särskilda önskemål om någon annan pastasort dag 2 kan vi ordna t ex dessa: Tortellini, Smeraldini, Balanzone eller varför inte gnocchi? Maila i så fall info@pastahantverket.se

På denna avancerade pastautbildning som sträcker sig  över 3 timmar per dag, lär du dig inte bara hantverket, utan också hur du förbereder och förvarar färsk pasta.

Du får med dig all pasta hem (runt ett kilo varje gång) och kan göra en härlig middag som räcker till 5-7 personer.

Anmälan sker här och frågor och info vänd dig hit, så svarar jag så snart jag kan.

Max antal deltagare: 6 st.

Vi rekommenderar att du bär sköna skor.

Förkläde och hårskydd finns på skolan. Vi ses i Kitchenlabs fina lokaler på Birger Jarlsgatan 106!