PASTAKURS Stockholm

PASTAKURS Stockholm

Du är välkommen på en pastakurs då du lär dig den genuina sättet att knåda ihop en riktigt bra pastadeg, kavla helt för hand med en italiensk kavel (Mattarello), och sedan göra både fylld och ofylld pasta.

Du kommer att göra Tortelloni, Fagottini, eller Ravioli samt
Tagliatelle, Pappardelle, Farfalle, Sorpressini, Garganelli. De sist nämnda är ”nakna” pastasorter.

Du kommer att se att det både är lätt och svårt, och för att hantera det svåra får du med dig massa tips. Detta tillsammans med övning gör att du kan fortsätta att göra pasta hemma på egen hand. Det är en skön känsla att lära sig att hantera elementen!


På denna avancerade pastautbildning som är en halv dag, lär du dig inte bara hantverket, utan också hur du förbereder och förvarar färsk pasta.
Antipasti, kaffe och något mer som håller energin igång kommer att finnas på plats, och mot slutet belönas dina insatser med ett glas vin.

Du får med dig all pasta hem (drygt ett kilo) och kan göra en härlig middag direkt på kvällen som räcker till 5-7 personer.

Max antal deltagare: 10 st

Vi rekommenderar att du bär sköna skor.

Förkläde och hårskydd finns på skolan.

Bokning sker direkt till Pastahantverket.

Just nu är det små sällskap som gäller varför vi bokar in 1 – 2 personer i Pastahantverkets kök. Datum kommer vi överens om tillsammans.
Kurs för 3 – 4 personer hålls i lokal på Södermalm. Datum kommer vi överens om tillsammans. Det är bara att höra av sig!

1500:-/deltagare (Anmälan och information) Ange vilket datum du vill gå och hur många ni är.

1 reply on “PASTAKURS Stockholm”

Måste gå pastakurs.
Helst pronto!
När kan jag komma? 😁

(Har snabbt scannat hemsidan och gissar att jag – som den slarver jag är – missat info om kursdatum.)

Mvh
Timo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *