Välkomna till pastakurs på vackra Österlen!

Sommaren 2023 arrangerar Pastahantverket tre workshops på Borregården i Borrby. Se datum nedan.

Efter att du gått denna pastaworkshop kommer du lätt att kunna göra pasta hemma på egen hand.
Du kommer att lära dig att göra den perfekta pastadegen – förutsättningen för en roligt matlagningsstund
Kavla pasta för hand med Mattarello, den italienska kaveln
Fylld pasta, några olika varianter
Ofylld pasta, några olika sorter
Halvdagsworkshopen är 4,5 timmar (ca) och kommer att innehålla en och annan paus för den som behöver, och med energigivande tilltugg. Vi kommer att använda dagsfärska ägg från Hemdala Gårdsbutik, som jag hämtar upp samma dag.
Efteråt blir det en stund då du kan få ett glas vin från Vinlådan och lite lokalproducerad chark & ost, medan vi sammanfattar dagen och du också kan ställa fler följdfrågor.
Du får med dig ca ett kilo pasta som du gjort själv.
Och OBS – det är bra att ha sköna skor!
Dagar/tider sommaren 2023
Två dagar i rad:
21 & 22 juli (fredag & lördag) 13.00 – 16.00 ca – åtta platser kvar
Dag 1
Du kommer att göra Tortelloni, Fagottini, Farfalle, Sorpressini, Garganelli.
Dag 2
Tagliatelle, Pappardelle, och Ravioli
Läs mer om själva upplägget här.
2000:-/deltagare för denna tvådagars workshop (Anmälan och information) Betalning sker efter kontakt med Pastahantverket.
Halvdag:
29 juli, lördag 13.00 – 17.30 ca – sju platser kvar
6 augusti, söndag 13.00 – 17.30 ca ca – åtta platser kvar
1700:-/deltagare för denna workshop (Anmälan och information) Betalning sker efter kontakt med Pastahantverket.
Välkomna att ställa frågor, antingen här eller maila direkt till info@pastahantverket.se
Jag kommer att erbjuda plats för 8 deltagare per tillfälle.
Vill du bo på Borregården hör du av dig direkt här
* * * * * * *
Vi kommer även att erbjuda 2 pastahelger med boende inkluderat, den 15- 16 april, samt den 29-30 april. Läs mer om dessa pastahelger här.
* * * * * * * *