Professionell pastakurs

Professionell pastakurs

Denna kurs vänder sig till dig som arbetar inom restaurang och matlagning.

Du som kock lär dig att göra pasta helt för hand; hela vägen från att blanda degen, att knåda den och till att kavla för hand med Mattarello, den klassiska italienska kaveln som är ca en meter lång. Planering och förvaring är viktiga moment i denna utbildning. Du lär dig arbeta i restaurangen, som kockarna och Sfoglinorna gör i Italien på det mest effektiva sättet ”trots” att du arbetar helt för hand. Det går snabbare att kavla en pastadeg för hand än att använda en maskin med valsar, när man vet hur man gör.

Höstens bokade datum på Restaurangakademin; en tvådagarsworkshop
Den 6 och 7 september. Läs mer här

Sorter du lär dig på två halvdagars utbildning;
-Tagliatelle, Pappardelle, Sorpresine, Garganelle, Ravioli, Balanzone, Tortelloni, Farfalle.

Dag ett/ halvdag

Du lär dig att

-Förbereda pastatillverkning effektivt ”Hur räknar man”

-Knåda den perfekta degen

-Kavla med Mattarello

-Tortelloni, Fagottini, Farfalle, Garganelli, Sorpressino

Dag två /halvdag

-Repeteras momenten (knåda, kavla)

-Ravioli och tagliatelle

– Efterarbete och förvaring ingår som en viktig del av kursen

Pris från 2998:-/person och halvdag (inkl moms) (Anmälan och information).