Professionell pastakurs

Professionell pastakurs

Denna kurs vänder sig till dig som arbetar inom restaurang och matlagning.

Du som kock lär dig att göra pasta helt för hand; hela vägen från att blanda degen, att knåda den och till att kavla för hand med Mattarello, den klassiska italienska kaveln som är ca en meter lång. Planering och förvaring är viktiga moment i denna utbildning. Du lär dig arbeta i restaurangen, som kockarna och Sfoglinorna gör i Italien på det mest effektiva sättet ”trots” att du arbetar helt för hand. Det går snabbare att kavla en pastadeg för hand än att använda en maskin med valsar, när man vet hur man gör.

Höstens bokade datum på Restaurangakademin; en tvådagarsworkshop
Den 6 och 7 september. Läs mer här

Sorter du lär dig på endast en halv dags utbildning;
– Tre av sorterna; Tagliatelle, Pappardelle, Ravioli, Balanzone, Tortelloni, Farfalle, Sorpresine, Garganelle.

Du kan också boka en kurs för Gnocchi:
– Gnocchi med potatis, ricotta och semolina

Förslag på Dag ett/ halvdag

Du lär dig att

-Förbereda pastatillverkning effektivt

-Knåda och handskas med en deg

-Kavla med Mattarello

-Tagliatelle, samt dess förvaring

-Några ytterligare sorters pasta lärs ut och tränas

Förslag på Dag två /halvdag

-Repeteras momenten (knåda, kavla)

-Fyllda pastasorter, såsom Ravioli, Tortelloni, Fagottini och/eller Tortellini.

– Efterarbete och förvaring ingår som en viktig del av kursen

Pris från 2250:-/person och halvdag (ex moms) eller beroende på vad vi kommer fram till. Upplägget diskuteras (Anmälan och information). Plats: kan vara varsomhelst i hela landet, och utifrån hur många vi är väljer vi lokal tillsammans.